Leta i den här bloggen

tisdag 11 maj 2010

Euron

Jag har varit en av dem
som har trott på euron. Sedan kom Greklands enorma svårigheter med sina finanser. Spanien och Portugal har också svårigheter.

Och Euroländernas oerhörda jätteinsats 7000 miljarder kronor för att skydda euron. Det hjälper på kort sikt. Men klarar länderna sina finanser på lång sikt?

Det här måste rimligen betyda att Sverige tar väldigt gott om tid på sig för att bestämma om dom ska ansluta sig till euron.

10 kommentarer:

  1. jag har hela tiden varit inne på samma linje som göran greider - pagrotsky har oxå förstått ett och annat som andra inte förstått...

    SvaraRadera
  2. Hej Marianne
    Det vore ju bra om du säger vad de har sagt, åtminstone i korta ordalag.

    SvaraRadera
  3. det hör väl till allmänbildning att känna till - så som jag ser på det - jag tänker inte lägga ut texten ytterligare - inte ens 'i korta ordalag' - antingen har man följt med i debatten i tidningsartiklar bland annat - som jag har för vana att göra - eller oxå inte - somliga bryr sej inte ens om att ta reda på vad olika människor tycker - somligt som man fastnar för är helt enkelt sånt som verkar stämma väl överens med vad man själv tycker - jag har visat min hemmahörighet - det räcker - så som jag ser på det... PS: upptäckte just att jag är med i din blogglista!!! ??? - OJ!!!

    SvaraRadera
  4. Jag är väldigt ambivalent när det gäller euron. Det är ju inte bara det att det är bekvämt att slippa växla om man reser inom euroländerna, det är juså mycket mer komplicerat. Och då "experterna" inte är eniga, hur ska då vi vanliga kunna veta vad som i längden är rätt och riktigt. Hittills har jag hållit mig på nej-kanten.

    SvaraRadera
  5. Hej Marianne
    På det sättet blir dina kommentarer helt ointressanta. Man kan inte förvänta sig att alla läser samma artiklar som en själv. Jag följer med i händelserna nog lika bra för det, trots att jag har en annan metod att göra det.
    Nisse

    SvaraRadera
  6. Hej Cici
    Om jag ska vara efterklok så borde jag ha haft samma ståndpunkt. När man började med euron hade de väldigt höga krav på medlemsländerna. Men uppföljningen har väl varit si och så. Den senaste finanskrisen har säkert bara varit pricken över i.
    Nisse

    SvaraRadera
  7. Marianne
    Nu har jag påmint mig om debatten om EU och EMU.
    Jag har tidigare sagt att jag gillar Göran Greider, men jag gillar inte hans åsikter alla gånger. Men han är en mycket duktig debattör och intressant att lyssna till. Men när det gäller EU och EMU har han varit lite av en domedagsprofet. Vid EU-omröstening röstade jag på linje 2, alltså ett Jaså. Vid EMU-omröstningen röstade jag ja.
    Nisse

    SvaraRadera
  8. Marianne
    Leif Pagrotsky har ju varit en känd EMU-motståndare hela tiden och hade redan duster med Göran Persson på hans tid statsminister.
    Nisse

    SvaraRadera
  9. jag vill gärna i detta sammanhang hänvisa till mina inlägg på min blogg - dels mitt inlägg den 5 maj 2010 - 'ingen mjukis' - dels - och inte minst - mitt nyligen gjorda inlägg - som är ett återgivande av leif pagrotskys ord i en krönika i göteborgs-posten för någon tid sedan - tyvärr har jag inte noterat krönikedatumet när jag gjorde detta
    utklipp - men kanske att det var för några månader sen - nåt sånt...

    SvaraRadera
  10. Hej Marianne
    Jag ska titta på det när jag får tillfälle.
    Nisse

    SvaraRadera